2009 m. gegužės 25 d., pirmadienis

Pirkėjai

Maždaug prieš mėnesį internete pamačiau skelbimą: "Perku verslo idėją".
Paieškojęs radau dar gal dešimt panašių skelbimų.
O aš kaip tik turiu tokią - dydis ne XXL, šviežia ir šiaip simpatiška. Pačiam užsiimt vis laiko (gal daugiau noro...) pritrūksta, o čia du žmonės bus aptenkinti - vienam nereikės dirbti, o kitam galvoti:),
Visais rastais adresais išsiuntinėjau tokio turinio laiškelį:
"...
Trumpai:
Sritis: paslaugos-pramogos.
Vienam "taškui" reikėtų apie 30 000 LT investicijų. Vienas arba du darbuotojai (gali būti, kad įmanoma dirbti su patentais). Reikėtų nuomotis apie 30-50 kvadratinių metrų ploto.
Planuojamos pajamos apie 400 - 500 LT per dieną iš "taško".
Kaune galėtų būti daugiau "taškų", gal 10. Arba galima daryti vieną - du "centrus" viename mieste, didinant jų plotą + investicijas.
Panašus dalykas yra buvęs, ir buvo labai populiarus. Dabar būtų naujas technologinis lygis, visame pasaulyje (ir Lietuvoje, beje) sparčiai populiarėjanti naujovė. Su panašia technologija galima brautis į reklamos rinką, bet šiuo reklamos užsakymų mažėjimo metu neverta.
..."
Per mėnesį nesulaukiau nei vieno atsakymo.
Suprantu, kad kažkokia skelbimų autorių dalis tikėjosi maždaug tokio pasiūlymo: "Žiūrėk, bachurs, yr biznis, įdedi 200 litų, po mėnesia galėsi su mersu varinėt, po metų būsi kiečiausias Kaune. Neturi 200? - Nu tai galiu paskolint!"
Bet ne visi gi?
Ar kažką ne taip surašiau?

2009 m. gegužės 21 d., ketvirtadienis

...artimą savo

Sūnus pasidomėjo, kodėl nekepam žuvies kotletų - tai juk skanu, sveika ir pan.
Pagalvojęs paaiškinau, kad turbūt todėl, kad "anais laikais" žuvies kotletai buvo neskanaus ir pigaus maisto sinonimas, tai taip jau ir užsiliko galvoj neigiamas žuvies kotletų įvaizdis.
Paskui dar pagalvojau.
Biologiškai kiaulė artimesnis žmogaus giminaitis už žuvį. Gal artimą ėsti smagiau..?