2010 m. gegužės 17 d., pirmadienis

Vienam kaime

Vienam kaime - tuose kraštuose, po kuriuos dabar dažnai plujoju - yra toks jaunuolis, maždaug mūsų (naujosios) valstybės amžiaus.
Pora praėjusių metų jo nuotykių.
Pavogęs traktorių įvažiavo į griovį. Iš griovio traktorius nebeišlipo. Jaunuolis nuėjo iki artimiausios sodybos, sumušė jos šeimininką ir atėmęs mopedą (skuterį), juo nuvažiavo.
Policija buvo porai dienų uždarius, paskui paleido. Nors net materialiniai nuostoliai, kiek žinau, nebuvo atlyginti.
Po kurio laiko jaunuolis naktį įlindo pro langą į vienišos senutės namus ir ją apiplėšė. Žmonės sugavo ir atidavė policijai. Besibaigiant nakčiai jis jau vėl buvo pas tą senutę ir liepė jai nerašyti pareiškimo. Grasino.
Veiksmingas sprendimas, aišku, yra - susirinkti keliems vyrams ir sulaužyti tokiam veikėjui kojas ar (aš būčiau linkęs) stuburą.
Kaip manot, kaip reaguotų valdžia tada?
Aš situaciją matau taip - iš jaunuolio nėra ko paimti, viskas pragerta. Jis niekam nieko neduos - nei policininkui, nei teisėjui. Užtai jis valdžiai visiškai neįdomus.
Dar daugiau - man susidaro įspūdis, kad valdžia specialiai nieko nedaro. Juk kada nors žmonės neapsikęs ir duos grąžos. O va tada jau bus galima užsiimti tais, kurie ką nors turi. Tie tai jau turės duoti ir policininkui, ir teisėjui. Kitaip pasodins.
Ar kurioj nors vietoj klystu?

2 komentarai:

Unknown rašė...

Ne.

Sistem rašė...

Nu čia tai super Istorija. Apšviečia visiškai kitą pusę nei įprasta...