2011 m. kovo 17 d., ketvirtadienis

Norit naujos atominės?

Visiems siūlantiems statyti naują atominę siūlau nuvažiuoti į Fukushimą ir ten pasitreniruoti.
Aplamai būtų labai gražu, jeigu dabar visi atominių elektrinių savininkai, akcininkai ir aršiausi jų propaguotojai būtų surinkti ir nuvežti aušinti Fukushimos reaktorių.
Nes po Černobylio net visiškam idiotui turėjo būti aišku, kad didelės atominės elektrinės turi būti uždraustos.

7 komentarai:

scania gti rašė...

Kažkada mokslo populiarinimo žurnale mačiau projektą - atominė elektrinė po ežeru - kad įvykus avarijai ežeras pats užpiltų reaktorių be jokių siurblių.
Ten dar debesis visokių gudrysčių - bet o kur gi tokios elektrinės „gyvai“? Mažu dėl to, kad per brangu?

Anonimiškas rašė...

Čia "saldainiukas" pabaigai. Pradžiai tokius reiktų pavežioti po vietas kur bandomos atomkės, vietas kur saugomos atominės atliekos ir tada į Hirošimą, Nagasakį, Černobilį ir galiausiai Fukushimą. Gal ateitų suvokimas, kas eina greta su pigia išlaisvinta atomo energija...

viz3 rašė...

scania gti - su tom atominėm panašiai kaip ir su mašinom. Ribok greitį, dėk saugos diržus, saugos pagalves, ABS'us, daryk ką nori, bet esant dideliam tų ar anų skaičiui, avarija neišvengiama.
Jeigu pastebėjai, ir Černobyly, ir Fukušimoj avarijos atsitiko dėl beveik neįmanomų sutapimų. Černobylyje dėl visos eilės tiesiog neįtikėtinai kvailų klaidų.
Fukušimoj vėlgi sunkiai tikėtinas tokios galios žemės drebėjimo ir tokio aukščio cunamio derinys.
Žodžiu, kada nors kas nors vis tiek atsitiks. Būtinai.

viz3 rašė...

Mindaugas Šimkus - tai va būtent tas "pigumo" aspektas primena laiko taupymą važiuojant žvyrkeliu ~200 km/h greičiu. Ir paskui aiškinimai, kad įvyko tik dvi avarijos ir žuvusių visai nedaug...

scania gti rašė...

Nesiginčyju dėl atomo pavojingumo.
Man tik įdomu, kodėl nestatė tokios, apie kokią kalbėjau? Nelaimės atveju, kad ir trigubo sutapimo - vanduo savaime užlietų reaktorių. Viskas, jokių malūnsparnių ir jokių kitų gelbėjimų.
Bijau pameluoti, bet kažkodėl atrodo, kad tai skaičiau senelio „mokslas ir gyvenimas“ 1963 - 1980 komplektuose, senuosiuose...
Idėja sena, žinoma - ir nepritaikyta!
Vat kas įdomu :)

viz3 rašė...

Gal todėl, kad įgyvendinus tą idėją po avarijos turėtumėm di-i-i-i-delį radioaktyvų ežerą?:)

scania gti rašė...

Na, nedidelis atominis sprogimas kaži ar geriau už radiacinį ežerą ;)