2012 m. balandžio 4 d., trečiadienis

Magiškasis realizmas

Prieš kelis metus man, savamoksliui, yra tekę mokyti kolegijos dėstytoją jo dėstomo dalyko. To dalyko jis visiškai nežinojo, bet laimėjo konkursą. Ir sėkmingai dėstė, kiekvienai paskaitai pasiruošdamas iš knygos. Šį žmogų gerbiu už tai, kad jis pasiryžo aukoti savo laiką mokymuisi, nors sistema to iš jo ir nereikalavo - buvo galima mokyti nieko nemokant.
Bet ką ir besakyti - mano tikėjimas Lietuvos aukštuoju mokslu tada gavo mirtiną smūgį.
Atėjo laikas tą tikėjimą ir užkasti. Sužinojau, kad Šiaulių universitete jau galima pasimokyti būrimo iš delno paslapčių: http://www.su.lt/edukologijos-fakultetas/studiju-gidas/studentams/lpd - "Chirologijos pagrindai"
Atrodo, tas pats Šiaulių universiteto dėstytojas dėsto ir burtininkų mokykloj: http://www.chirologija.com/lt/component/content/article/38-disciplinos-destytojai
Matyt, dėstytojas suprato, kad iš kvailių lengviau uždirbt, o tiems matematikos nereik, jiems duok burtus. Tai ir duoda.
Vainiką ant to mano tikėjimo kapo uždėjo Zeppelinus, parašęs apie Šiaulių universiteto sutartį su kabalos mokytojais.
Tai turbūt normali šalies, kurioj vietoj planetariumų atidaromi lošimo namai, mokyklose kabinami kryžiai, parlamente posėdžiauja juokdariai, o prokurorai retkarčiais pasiskolina kelis šimtus tūkstančių iš lošimų namų savininkų, raida.

Komentarų nėra: