2014 m. gruodžio 18 d., ketvirtadienis

Stebėtinos interneto reklamos galimybės

Prieš kurį laiką jau minėjau, kad mėgstu paspausti man nepatinkančių įmonių reklamas (http://viz3.blogspot.com/2012/02/mylekim-reklama.html). Tada rašiau, kad spaudžiu įkyrias reklamas, vietoj to, kad jas ignoruočiau.
Dabar kaip ir pratęsiu aną įrašą.
Taigi, norėdami reklamuotis Google AdWords, Facebook'e ar dar kur, turite jiems sumokėti kokią nors sumą, iš kurios už kiekvieną parodytos reklamos paspaudimą bus išskaičiuojama kažkiek pinigų. Baigsis sumelė, baigsis ir reklamos rodymas. Tarkim, nurodėte, kad jūsiškę reklamą rodytų ieškantiems (arba ieškojusiems) pagal žodžius "iPhone kaina". Tada vienas paspaudimas jums kainuos 26 centus:

Kaina priklauso nuo konkurencijos ir kitų dalykų, skirtingiems raktažodžiams ji skirtinga. Brangiausiai kainuoja finansinių paslaugų reklama, tarkim alkoholikų skandinimas paskolose kainuoja net iki 10 lt. už paspaudimą:

Tarkim, kažkokiam tinklapy jums kyštelėjo pop-up'ą su pasiūlymu pasiskolint, jūs spustelėjot, nukeliavot į palūkininkų puslapį ir valio! - anie neteko gal aštuonių litų, reklamai skirta suma sumažėjo ir gali būti, kad tuo paspaudimu kažką išgelbėjot nuo visiško žlugimo ir buto pragėrimo!
Pinigų dalybos.
Facebook'as reklamos pinigus pasiima vienas pats. Reklamuojantis Googlėj, yra du variantai: jeigu "click'as" buvo paieškos puslapy, tai visi pinigai atitenka jiems. Bet jeigu buvo paspausta kieno nors kito puslapyje įdėta reklama, tada pinigais dalijamasi, t.y. kažkokia paspaudimo kainos dalis atitinka to puslapio savininkui.
Čia ir prasideda tas internetinės reklamos nuostabumas: kokiame nors indui priklausiančiame tinklapyje spustelėję kokių nors sukčių arba įkyrių pop-up'ų kišikų reklaminį skelbimą, jūs be jokių pastangų tam indui paaukojate kažkiek pinigėlių! Norit paremt Kijevo valdžią - spaudžiat reklamą tarkim unian.net tinklapy, norit paskatint sukilėlių filmukų kūrėjus - spaudžiat reklamą pvz. https://www.youtube.com/channel/UCjo9rW64KqKaqR86HdN_7Ew, pageidaujat dalį skandinavų banko reklamos pinigų perduoti Rusijos blogeriui - spustelit to banko reklamą jo bloge.
O jeigu jau tos reklamos visai nenorit matyt, tada turbūt geriausia naudoti dvi naršykles ir vienoje iš jų išjungti JavaScript'ą. Senesniame Firefox'e jis išjungiamas taip: spaudžiam "Edit", pasirenkam "Preferences", atsidariusiam lange pasirenkam "Content" ir nuimam varnelę nuo "Enable JavaScript":

Ir sudie reklama... bei banko prisijungimai.;) Todėl ir geriau JavaScript'ą išjungti vienoje naršyklėje, o visokiems prisijungimams naudoti kitą naršyklę - nereikės įjungti-išjungti.
Linkiu smagaus naršymo ir daug daug reklamų!:)

Komentarų nėra: